TOELATINGSPROEF
WANNEER?
Voor het schooljaar 2023 - 2024 organiseren we toelatingsproeven op deze dagen:
- vrijdag 14 april 2023, 9u - 13u (verbonden aan de paasstage)
- woensdag 28 juni 2023, 9u - 13u
- maandag 28 augustus 2023, 9u - 13u
WAAROM?
De opleiding klassieke muziek is een doorstroomrichting: tijdens je opleiding op de! Kunsthumaniora bereiden we je gestaag voor op hogere muziekstudies. Dat is behoorlijk ambitieus, dus je moet al één en ander kunnen vooraleer je bij ons mag starten. Afhankelijk van het jaar waarvoor je je aanmeldt stellen we andere eisen.
HOE?
We nemen bij een toelatingsproef rustig de tijd om naar je te luisteren, met je te werken en te praten over je muzikale ervaringen en ambities. Een toelatingsproef is geen wedstrijd, wel een manier om in te schatten welke muzikale bagage je reeds verworven hebt, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe snel je nieuwe informatie van een leraar oppikt.
Omgekeerd leggen ook wij op dat moment een toelatingsproef af voor jou: je krijgt immers een beeld van onze manier van werken. Als je graag uitgebreider kennis maakt met je leraars in spe, nodigen we je uit om deel te nemen aan onze paasstage.
WAT MOET IK KUNNEN?
We toetsen twee aspecten: je vaardigheid op je instrument en je notenleerkennis.
Om je een idee te geven van onze verwachtingen, vind je hier de minimumeisen voor de toelatingsproef algemene muziekleer.
Voor de toelatingsproeven van je hoofdinstrument moet je voor de tweede graad uitgaan van repertoire dat overeenstemt met een 2.3 in het deeltijds kunstonderwijs. Voor de derde graad verwachten we minstens het niveau dat overeenstemt met een 3.3 in het deeltijds kunstonderwijs.
INSCHRIJVEN & REGISTREREN
Wil je deelnemen aan de toelatingsproeven, registreer je dan via deze link. Wij nemen vervolgens contact met je op.
Heb je nog vragen, stuur dan gerust een berichtje naar klassiekemuziek@kunsthumaniora.be.