Toelatingsproef

TOELATINGSPROEF


WAAROM?

De opleiding klassieke muziek is een doorstroomrichting: tijdens je opleiding op de! Kunsthumaniora bereiden we je gestaag voor op hogere muziekstudies. Dat is behoorlijk ambitieus, dus je moet al één en ander kunnen vooraleer je bij ons mag starten. Afhankelijk van het jaar waarvoor je je aanmeldt stellen we andere eisen.HOE?

We nemen bij een toelatingsproef rustig de tijd om naar je te luisteren, met je te werken en te praten over je muzikale ervaringen en ambities. Een toelatingsproef is  geen wedstrijd, wel een manier om in te schatten welke muzikale bagage je reeds verworven hebt, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe snel je nieuwe informatie van een leraar oppikt. 


Omgekeerd leggen ook wij op dat moment een toelatingsproef af voor jou:  je krijgt immers een beeld van  onze manier van werken. Als je graag uitgebreider kennis maakt met je leraars in spe, nodigen we je uit om deel te nemen aan onze paasstage.


WANNEER?

Voor het schooljaar 2021 - 2022 organiseren we toelatingsproeven op deze dagen:

- vrijdag 16 april 2021, 9u - 13u

- dinsdag 29 juni 2021, 9u - 13u

- donderdag 27 augustus 2021, 9u - 13uWAT MOET IK KUNNEN?

We toetsen twee aspecten: je vaardigheid op je instrument en je notenleerkennis.


Om je een idee te geven van onze verwachtingen, vind je hier de minimumeisen voor de toelatingsproef algemene muziekleer


Voor de toelatingsproeven  van je hoofdinstrument moet je  voor de tweede graad uitgaan van repertoire dat overeenstemt met een M2 of M3 in het deeltijds kunstonderwijs. Voor de derde graad verwachten we minstens het niveau dat overeenstemt met een hogere graad in het deeltijds kunstonderwijs. INSCHRIJVEN & REGISTREREN

Wil je deelnemen aan de toelatingsproeven, registreer je dan via deze link. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Heb je nog vragen, stuur dan gerust een berichtje naar klassiekemuziek@kunsthumaniora.be.