1ste graad

ONZE OPLEIDING: EERSTE GRAAD


Om leerlingen te begeleiden in het maken van een positieve studiekeuze van de eerste naar de tweede graad secundair onderwijs op basis van hun talent heeft de! Kunsthumaniora een eigen eerste graad ingericht op haar Campus Ieperman in Wilrijk. De eerste graad met optie muzikale vorming is breed van opzet, maar laat de leerlingen toch al kennis maken met een aantal muzikale keuzevakken.


Om te kunnen starten in de opleiding klassieke muziek moet je geslaagd zijn voor een toelatingsproef. Meer informatie over de toelatingsvoorwaarden en -data vind je hier


 


1ste graad - 1ste jaar

1ste graad - 2de jaar
BASISVORMING

28u

26u

Levensbeschouwelijk vak

2u

2u

Nederlands

5u

5u

Frans

4u

3u

Engels

2u

2u

Wiskunde

5u

4u

Geschiedenis

1u

2u

Aardrijkskunde

2u

1u

Natuurwetenschappen

1u

2u

Plastische Opvoeding

1u

1u

Muzikale Opvoeding

1u*

-

Techniek

2u

2u

Lichamelijke Opvoeding

2u

2u
KEUZEGEDEELTE

4u

6u

Kunstinitiatie

-

2u

Initiatie Podiumkunsten

-

2u

Hoofdinstrument

1u

1u

Algemene Muziekleer

1u*

1u

Project Kunstvakken

3u

-
TOTAAL

32u

32u

TOELICHTING BIJ DE INHOUD

VAN HET KEUZEGEDEELTE


KUNSTINITIATIE, INITIATIE PODIUMKUNSTEN,

PROJECT KUNSTVAKKEN

Hoewel je al een duidelijke interesse voor muziek laat blijken, maak je  ook uitgebreid kennis met andere artistieke disciplines (woord, beeld en multimedia), via gevarieerde opdrachten in wisselende groepen. 


HOOFDINSTRUMENT

Wekelijks krijg je een uur individueel les van je leraar hoofdinstrument. Je  kunt bij ons terecht voor elk instrument dat ook op het conservatorium gedoceerd wordt. In de eerste graad bieden we je een stilistisch breed pakket aan, met ruimte voor zowel meer klassieke als lichtere genres.


ALGEMENE MUZIEKLEER*

Dit vak reikt je de bouwstenen van de muziek aan. Gedurende een uur per week wordt je luister- en leesvaardigheid opgebouwd en gaandeweg aangescherpt.


MUZIKALE OPVOEIDING*

Het vak algemene muziekleer realiseert alle leerplandoelstellingen van het vak muzikale opvoeding, maar gaat  uiteraard nog een stuk verder. Daarom  volgen onze  leerlingen muziek wel algemene muziekleer en geen muzikale opvoeding.

LESSENTABEL EERSTE GRAAD

de! Kunsthumaniora klassiek

MMXX