Steven Marien

STEVEN MARIEN, tenor

Steven Marien is zanger en musicoloog. Hij concentreert zich op middeleeuwse muziek en op het barokrepertoire, met een bijzondere passie voor Bachs evangelistenpartijen. Steven maakt deel uit van Aquarius o.l.v. Marc Michael De Smet en is bezieler van Il Nostromo del Sogno, een kwartet voor middeleeuws muziektheater. Met Il Nostromo del Sogno was hij recent ondermeer te gast op Laus Polyphoniae en in de Bijloke.


Steven Marien was de voorbije jaren te horen in de passies en cantates van Bach, religieus werk van Heinrich Schütz, liederen van Benjamin Britten, de Carmina Burana van Carl Orff, het Magnificat van C. Ph. E. Bach en cabaretmuziek van Hans Eisler. Eerder vertolkte hij ook de evangelistenpartijen in de Historia der Geburt Christi van Schütz en in The Crucifixion van John Stainer, alsook de scenische

titelrol in L’Orfeo van Claudio Monteverdi. Hij zong en speelde mee in verschillende muziektheaterproducties en schreef voor Il Nostromo del Sogno In.vi[di]a MMXV, een theatermonoloog met middeleeuwse kerstliederen uit Europa en het Midden Oosten.


Steven is leraar zang en muziekgeschiedenis aan de! Kunsthumaniora van Antwerpen.


www.ilnostromodelsogno.be