Marleen Leicher

MARLEEN LEICHER, blokfluit & cornetto

Marleen Leicher begon als jong meisje met muziekstudies. Op zestienjarige leeftijd behaalde ze de eerste prijs notenleer, ze studeerde achtereenvolgens blokfluit bij Peter van Heyghen en Bart Coen en behaalde in 1997 de meestergraden voor blokfluit en pedagogie. Vanaf 1996 ging ze zich  specialiseren in  oude muziek en studeerde ze vervolgens cornetto, eerst  bij William Dongois en later aan de Schola Cantorum te Basel bij Bruce Dickey.


Als freelance-musicus is Marleen actief in binnen- en buitenland. Ze werkte mee aan toneel-, dans- en operaproducties en verzorgde vele concerten en opnames met diverse ensembles  als Huelgas,  Ex Tempore, Amsterdams Bach Consort, Nederlandse Bachvereniging, La petite bande, Combattimento Consort, a Sei Voci, Transparant, Florilegium Musicum, Musica Fiata, Zefiro Torna, Oltremontano, Egidius, La caccia, Elyma, Collegium ad Mosam, Le poème harmonique e.a…


Als docent cornetto, blokfluit en kamermuziek werkt zij geregeld mee aan masterclasses en is zij verbonden aan de muziekacademie Mago te Antwerpen, de! kunsthumaniora van Antwerpen en aan de Académie de musique van Sint-Lambechts-Woluwe.


Sinds 2008 werkt ze voor de vzw Een muzieknoot voor iedereen/une note pour chacun waarvoor ze muziekinitiaties aan zieke en/of gehandicapte kinderen geeft.


de! Kunsthumaniora klassiek

MMXX