Kyra Cuypers

KYRA CUYPERS,  sopraan


Kyra Cuypers begon haar muzikale studies op 8-jarige leeftijd aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woordkunst Jozef Pauly te Ekeren. Op 15-jarige leeftijd zette zij haar studies verder aan de! kunsthumaniora te Antwerpen waar ze dwarsfluit volgde bij Mieke Cools. Op 17-jarige leeftijd groeide haar interesse voor zang en startte ze met zanglessen bij Dominique Van Sande.


Zij vervolledigde haar studies zang aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij docente Beatrijs De Vos. Kyra volgde masterclasses bij o.a. Lieve M.H. Jansen, Jard Van Nes, Axel Everaert en Udo Reinemann. Specifieke workshops Klankgeorienteerd Zingen volgde zij bij Ingrid Voermans, Lut Lemmens en Anita Eggermont.


Koorervaring deed ze op bij op bij oa. Scaldis Cantat o.l.v. Lieve Suys en Vocaal Ensemble Reflection o.l.v. Patrick Windmolders.

Als soliste zong ze o.a. Requiem van Brahms, Stabat Mater van Pergolesi, Messiah van Händel en verschillende creaties van Alain De Ley.


Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus is Kyra actief als leerkracht zang in  de! kunsthumaniora van Antwerpen en als zangcoach bij verschillende koren.