Korneel Alsteens

KORNEEL ALSTEENS (1978), hobo

Korneel Alsteens studeerde aanvankelijk hobo aan de academie van Hoeilaart bij Willy Smekens en later bij Joris Van den Hauwe en Eric Speller aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Hij nam ook deel aan masterclasses bij Joost Gils, Henk Swinnen, Dominik Wollenweber en François Leleux.


Korneel is laureaat van de wedstrijd van het Muziekverbond van België en in 1990 werd hij laureaat van Jong Tenuto, waarvoor hij een eigen compositie vertolkte.


Hij deed zijn eerste ervaring als orkestmusicus op in achtereenvolgens het Brussels Youth Orchestra, het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, het European Union Youth Orchestra (dat een Europese tournee maakte onder de leiding van Sir Colin Davis en Paavo Järvi) en de Young Janáček Philharmonic. Korneel trad ook op als solist, onder meer met het orkest van het Antwerpse conservatorium, het Vlaams Radio Orkest en het Symfonieorkest van Vlaanderen.


Zijn blaaskwintet Cinque Venti won de Debuutprijs Kamermuziek 2000 van Jeugd & Muziek Vlaanderen en nam twee CD’s op met 20ste eeuwse blaaskwintetten voor het CD-label van Radio 3 en Klara. Nu is Korneel eerste hoboïst van het Symfonieorkest van Vlaanderen en lid van het blazersensemble I Solisti del Vento.


Hij geeft les aan de Kunsthumaniora's van Antwerpen en Brussel en aan de muziekacademies van Hamme, Oud-Heverlee en Overijse.