Eva Verheyen

EVA VERHEYEN, harp

Eva Verheyen

Eva Verheyen begon harp te spelen toen ze 8 jaar was aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier. Daar studeerde ze in 2005 af met grootste onderscheiding en eerste prijs voor harp, waarna ze naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen trok om verder te studeren bij Sophie Hallynck. Ze behaalde daar haar Master diploma en pedagogisch diploma met grote onderscheiding. Vervolgens vervolmaakte ze zich aan de Haute Ecole de Musique de Genève bij Florence Sitruk. Ze nam deel aan verscheidene workshops en masterclasses van onder meer Isabelle Perrin, Nathalie Chatelain, Gabriella D’all Olio en Jana Bouskova.


Ze is laureate van verschillende wedstrijden waaronder Le concours Godefroid in 2000, Dexia Classics in 2005 en van het eerste nationale Rotary harpconcours in 2008. In 2012 behaalde ze de kwartfinale van de Dutch Harp Competition.


Eva concerteert regelmatig als soliste en in kamermuziekverband. Ze is lid van het kamermuziek ensemble ‘Salon des XX’.

In het voorjaar van 2013 kwam haar eerste solo-cd uit met werken van de harp componist Alphonse Hasselmans.


Als freelance muzikante speelde ze reeds in producties van het Brussels Philharmonic Orchestra, het Symfonieorkest van Vlaanderen, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, het Spectra Ensemble, het Diamond Symphonic Orchestra, de Kamerfilharmonie van Vlaanderen en L’orchestre de la Suisse Romande onder leiding van oa. Michel Tabachnik,  Seikyo Kim, Koen Kessels, Herman Engels, Jean Deroyer, Benjamin Pope en Michel Tilkin.

 


de! Kunsthumaniora klassiek

MMXX